Alles van World Nautic Center
Onderdeel van World Nautic Center
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
30 dagen op zicht
Grote winkel in Nederland
Same day delivery
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
30 dagen op zicht

De maat van een kinderreddingsvest

Veel mensen vragen of je een vest voor kinderen op de groei mag kopen. Dat is iets wat wij ten zeerste afraden. Hieronder lees je hoe je de juiste maat bepaald en waarom je hier niet vanaf met wijken.

Allereerst maken we het onderscheid tussen reddingsvesten en zwemvesten. Lees meer over de verschillen tussen een kinderreddingsvest en kinderzwemvest.

Een reddingsvest

De maat van een babyreddingsvest of kinderreddingsvest wordt bepaald op basis van het gewicht van de drager. Het reddingsvest is zo ontworpen dat de kruisbanden, pasvorm en hoeveelheid foam overeen komen met de gewichten van de gene die het draagt, inclusief kleding. Alleen zo kan de werking, draaitijd en veiligheid worden gewaarborgd. Een vraag die we in de praktijk vaak krijgen is: “Mijn kindje weegt 13,2kg, kan hij of zij dan al een vest vanaf 15kg+ aan?” We antwoorden daar steevast op dat we het afraden. De afwijking in dit geval is “slechts” 1,8kg. Echter, ga je dit terug rekenen koop je een vest meer dan 12!% te groot. Ons advies is dan ook om een kinderreddingsvest nooit op de groei te kopen en altijd voor de juiste maat te gaan. Ben je bang dat je kindje er snel uitgroeit? Kijk dan eens naar vesten met een ruimere of afwijkende maatboog om zo alsnog lang plezier te hebben van je kinderreddingsvest.

Een zwemvest

Een zwemvest is een drijfhulpmiddel en zal je boven water houden, niet specifiek op de rug draaien zoals een reddingsvest. Voor zwemvesten is gewicht veel meer een indicatieve maat. Belangrijk daarbij is juist de borstomvang zodat je een goed passend zwemvest hebt dat niet omhoog kruipt als je ermee in het water ligt. De borstomvang van een kind groeit lang niet zo snel als hoe een kind in de lengte groeit. Daarom is onze ervaring wel dat een zwemvest enkele seizoenen mee gaat alvorens hij te klein wordt.

Twijfel je nog over de juiste maat of model? Onze experts helpen je graag verder. Neem contact met ons op of kom langs bij dé zwemvestenexpert van de Benelux.

kinderreddingsvest