Alles van World Nautic Center
Onderdeel van World Nautic Center
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
30 dagen op zicht
Grote winkel in Nederland
Same day delivery
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
30 dagen op zicht

Welk type reddingsvest voor professioneel gebruik

Bij reddingsvesten voor professioneel gebruik adviseren we je om contact op te nemen met onze experts. Zij voorzien je van het beste advies en helpen je bij het maken van de juiste, veilige, keuze. Om een zo goed mogelijk advies te kunnen doen zijn een aantal zaken belangrijk om te weten.

Met welke regelgeving heb je te maken

Voor gebruik op binnenwateren en kustwateren volstaan in de regel de ISO gecertificeerde vesten. Worden de vesten op open zee gebruikt dan heb je te maken met de SOLAS gecertificeerde reddingsvesten. Het SOLAS keurmerk wordt ook wel aangeduid als wheelmark en afgebeeld als een ouderwets stuurwiel.

De toepassing

Daarmee bedoelen we de werkzaamheden die met een reddingsvest voor professioneel gebruik worden uitgevoerd. De eisen die iemand aan het comfort van een reddingsvest stelt is wisselend per situatie. Als je het reddingsvest de gehele dag het reddingsvest aan hebt, kan comfort veel belangrijker zijn dan voor iemand die af en toe een half uur een reddingsvest aan moet voor bijvoorbeeld een overstap of inspectie. Naast draagcomfort is er nog een tweede aspect dat belangrijk is voor de keuze van het juiste reddingsvest. Het betreft hier de keuze voor het materiaal en de kleur. Als je last en slijpt met een reddingsvest is het van levensbelang om een te gaan voor een vest met een brandvertragende hoes. Zo voorkom je inbranden en lekkage van de vesten. Naast brandvertragende reddingsvesten zijn er nog een aantal andere disciplines waaronder de olie en vuil werende reddingsvesten, en antistatische reddingsvesten welke o.a. in zogenaamde ATEX zones worden gedragen

Hulp nodig bij je keuze, een fysieke afspraak inplannen of een offerte ontvangen? Onze experts zijn er voor je. Neem contact met ze op.

Benieuwd wie er al op de service van zwemvesten.nl vertrouwen?

kinderreddingsvest