Alles van World Nautic Center
Onderdeel van World Nautic Center
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
30 dagen op zicht
Grote winkel in Nederland
Same day delivery
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
30 dagen op zicht

De voordelen van een impactshield

Een impactshield is in feite niet aan certificering onderhevig. Het grote voordeel is dat er geen minimaal drijfvermogen aan deze vesten zit. Dat komt de pasvorm en het draagcomfort ten goede. Lees hier meer over de verschillen in drijfvermogen.

De opbouw van een impactshield.

Bij impactshields is het foam dat gebruikt wordt in de regel dunner. Het dunnere foam zorgt direct voor meer bewegingsvrijheid. Om impactshields nog flexibeler of soepeler te maken, maakt men gebruik van segmentaties. Dat is het verdelen van foam in kleinere blokken. ook hierdoor ervaar je meer bewegingsvrijheid. In tegenstelling tot de meeste zwemvesten is een impactshield niet voorzien van een gesp met kunststof buckle sluiting. Daarom is het belangrijk tijdens de aanschaf extra goed op de maat te letten. Impactshields mogen dan gevoelsmatig aan de strakke kant zijn. Na een paar keer dragen lopen impactshields gemiddeld een centimeter of 3 á 4 uit.

SUP

Waar worden impactshields toegepast

Er zijn speciale impact shields waarbij er helemaal geen foam zit in het onderste deel van het vest. Deze worden veel gebruikt voor sporten waarbij men een trapeze draagt. Denk bijvoorbeeld aan (kite) surfen en sommige takken van het zeilen. De impactshields waarbij het foam wel volledig doorloopt worden veel gedragen voor actieve watersporten op de kabelbanen zoals wakeboarden, kneeboarden en waterskiën. Tot slot zijn er een aantal mensen die deze vesten vanwege de pasvorm en het draagcomfort op de waterscooter of jetski draagt of gebruikt tijdens het watersporten achter de boot. Houdt er in deze gevallen wel rekening mee dat een impactshield wel minder drijfvermogen biedt dan een zwemvest. Houd door het lagere drijfvermogen rekening met een diepere waterpositie.

De collectie

Check direct alle toffe impactshields voor heren en dames of kom langs in de winkel.

kinderreddingsvest