Alles van World Nautic Center
Onderdeel van World Nautic Center
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
30 dagen op zicht
Grote winkel in Nederland
Same day delivery
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
30 dagen op zicht

De ervaring van Nick

De ervaring van Nick

Nick is een watersporter in hart en nieren en heeft altijd al een bepaalde voorliefde gehad voor het water. Vanaf 2009 is hij werkzaam bij World Nautic Center, waar o.a. zwemvesten.nl deel van uit maakt. Sinds een paar jaar is hij vader van 2 kids, een jongen en meisje, welke hij ook graag meeneemt het water op. Daarnaast woont Nick met zijn gezin langs een klein, niet stromend, veenriviertje waar ze in de zomer graag zwemmen, suppen en varen. Hieronder deelt hij zijn ervaringen over het gebruik van zwemvesten en reddingsvesten.

Als kind woonde ik altijd al langs het water en ik bracht dan ook heel wat zomers peddelend op oude surfplanken door. Al vanaf het vroege voorjaar wilde ik niets liever dan het water op omdat het water een bepaalde manier van vrijheid geeft. De passie voor het water is iets dat mijn kinderen wel van mij geërfd hebben.

Mijn dochtertje, op het moment van schrijven 4 jaar, komt zelfs in de winter regelmatig met een wetsuitje in haar hand de trap af omdat ze wil gaan zwemmen. Uiteraard bedenkt ze zich altijd als ze met haar hand even aan het water voelt, maar het is een heuse waterrat. Tot dat ze 2 was, was er geen discussie mogelijk en droeg ze altijd een reddingsvest, voorzien van een kraag, veilig en gemaakt om haar snel op de rug te draaien met het hoofd boven water. Voor haar 2e verjaardag hebben we haar een wetsuit met bijpassend zwemvest cadeau gedaan. Sindsdien draagt ze haar zwemvest in situaties waarin we binnen 10 seconden bij haar zijn. Bijvoorbeeld als we er samen op de sup op uit gaan, als ze bij ons in de achtertuin gaat zwemmen of in binnenzwembaden. Bandjes heeft ze nooit gedragen, maar dat is meer een gevoelskwestie en mijn eigen herinnering aan de scherpe randjes die langs je armen schuurden. Gaan we met de boot op stap, of gaat ze mee op de jetski dan draagt ze haar reddingsvest. Ten eerste omdat we niet zeker kunnen zijn dat we binnen 10 seconden bij haar kunnen zijn. Ten tweede omdat het vaak op groot water is en ten derde omdat in geval van nood (zeker als ze hem op de boot nodig zou hebben, bijvoorbeeld omdat de boot zinkt), ik zeker wil zijn dat het met haar wel goed zit, zodat ik me over mijzelf en andere opvarenden kan bekommeren.

Ons zoontje, op het moment van schrijven anderhalf jaar oud, gaat zeer zeker hetzelfde pad bewandelen. De wetsuit heeft hij al, zodat hij wat langer kan zwemmen (ook in binnenzwembaden) zonder dat hij het koud krijgt. Op het zwemvest moet hij echt nog even wachten tot hij 2 is maar tot die tijd draagt hij zijn reddingsvest zonder bezwaar.

Door mijn praktische ervaring met jullie te delen hoop ik dat we het je gemakkelijker hebben gemaakt om de juiste keuze te maken. Uiteraard ben ik, samen met mijn collega’s, bereid om al je verdere vragen te beantwoorden. Je kan daarvoor met ons opnemen of mij direct mailen op [email protected]

kinderreddingsvest

Hieronder vindt je de producten terug waar ik erg enthousiast over ben:

Helly Hansen baby safe en de kid safe

Jobe neopreen zwemvest pink

Jobe wetsuit boston 2mm zeker een aanrader als je kind van zwemmen houdt

Spinlock cento automatisch kinder reddingsvest