Alles van World Nautic Center
Onderdeel van World Nautic Center
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
30 dagen op zicht
Grote winkel in Nederland
Same day delivery
meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten vanaf €99,-
Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
30 dagen op zicht

Waarom een kruisband zo belangrijk is

De kruisband van een reddingsvest is voor niemand het meest favoriete onderdeel. Maar belangrijk is het wel. Het voorkomt dat een reddingsvest over je hoofd uit kan schieten, maar een nog veel belangrijker doel is dat het de waterpositie verbeterd.

Het doel van een reddingsvest is dat het je op de rug draait met het hoofd boven water. Door een kruisband is je positionering echt goed op je rug, terwijl je zonder kruisband veel meer rechtstandig in het water ligt. Door de rechtstandige positie loop je het risico dat er alsnog water in je mond komt (denk aan golfslag of stuivend water bij slecht weer.) Verdrinking licht hierdoor alsnog op de loer. Een kruisband moet wel vast zitten maar hoeft niet zo strak dat het dragen oncomfortabel wordt. Zie hieronder ook 2 afbeeldingen ter verduidelijking van de werking van de kruisband.

SUP

*bij praktisch alle reddingsvesten worden de kruisbanden standaard (gemonteerd) meegeleverd.

Waarbij reddingsvesten standaard de kruisband wordt meegeleverd, is dat anders voor zwemvesten. Zwemvesten zijn drijfhulpmiddelen van 50N. Check de verschillen tussen zwemvesten en reddingsvesten. Deze drijfhulpmiddelen worden veel verkocht voor allerlei sporten en ook in toenemende maten voor kids. Bijvoorbeeld voor in het zwembad of in de zee. Om te zorgen dat een zwemvest goed blijft zitten adviseren we altijd om hier een losse kruisband bij aan te schaffen. Deze zijn gemakkelijk aan het vest te monteren en verhogen de veiligheid. Een standaard kruisband of beenband als deze volstaat.

Korte conclusie
Kruisbanden worden bij reddingsvesten (bijna) altijd meegeleverd. Maak hem strak genoeg vast, zonder dat het hinderlijk voelt. Bij zwemvesten worden standaard geen kruisbanden meegeleverd. We adviseren het om deze zeker bij kinderzwemvesten te monteren. Vragen? Geen probleem! Ons team van experts staat zowel in online als offline voor je klaar.

kinderreddingsvest